2/3 άτομα
22
3/4 ατόμα
27
4 άτομα
31
5 άτομα
35
ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Το συγκρότημα κατοικιών 'OLTRE MARE' βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα τείχη του βενετσιάνικου κάστρου Querini που βασιλεύει στην «χώρα» της Αστυπάλαιας. 
Βρίσκεται αναμφισβήτητα στην ομορφότερη πανοραμική θέση του νησιού. Αποτελείται από 4 κατοικίες ξεχωριστές και ανεξάρτητες που μοιράζονται όμως πολλούς κοινόχρηστους χώρους.

Πάντως σε περίπτωση διαφορετικών αναγκών, με μία απλή επέμβαση μπορούν να ενωθούν και να επικοινωνούν εσωτερικά.
Οι 4 κατοικίες αναπτύσονται κάθετα (διόροφες) και μοιράζονται συμμετρικά τις κρεβατοκάμαρες από το σαλόνι και όλες απολαμβάνουν αναλογικά το ίδιο την πανοραμική θέση τους. Η κατασκευή τους αρχιτεκτονικά, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίσανε, θεωρείται υψηλής ποιότητας και γίνονται αντικείμενο θαυμασμού σε όποιον τριγυρίζει στα στενά του Κάστρου.

Η δομή αποτελείται από ενισχυμένο, αντισεισμικά, τσιμέντο σεβόμενο όμως τις παραδοσιακές αρχιτεκτονικές γραμμές του νησιού.
Η εσωτερική υποδομή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες.

Οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ξύλινα βαμμένα στο παραδοσιακό μπλέ χρώμα. Οι οροφές διακοσμούνται από ξύλινες τραβέρσες ενώ οι εσωτερικές σκάλες είναι δρύινες και πλύ κομψές.
Τα ξύλινα μπαλκόνια στηρίζονται σε τσιμεντένιες τραβέρσες ενισχύοντας την αντοχή τους.
Κάθε κατοικία διαθέτει air-condition που τον χειμώνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέρμανση.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Στις κατοικίες “OLTRE MARE ” μπορεί κανείς να φτάσει από τον πεζόδρομο στο επάνω μέρος που τις χωρίζει από το Κάστρο ή από τον δημοτικό δρόμο που συνορεύει στο κάτω μέρος των κατοικιών –μεγάλο προνόμιο σε σχέση με τα περισσότερα σπίτια του Κάστρου που είναι δύσβατα.
Οι μεγάλοι κοινόχρηστοι χώροι του συγκροτήματος καλύπτονται από ιταλικά πλακάκια εδάφους.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ